вівторок, 04 липня 2017 05:10

Tesla цього тижня запускає виробництво "бюджетного" електрокару

Tesla цього тижня запускає виробництво "бюджетного" електрокару
Tesla оформила майже 400 000 попередніх замовлень на нову "бюджетну" модель Model 3. Фото: Hi-News.ru

Засновник компанії Tesla Ілон Маск оголосив про страт виробництва доступного для мас електрокару моделі Tesla 3. До кінця року їх буде випущено вже близько 20 тис.

Про це повідомив телеканал CNN.

"Модель 3 пройшла всі регуляторні вимоги щодо виробництва, випередивши графік на два тижні достроково", - заявив Маск на своїй твітер-сторінці.

Перше авто зійде з конвеєра вже цієї п'ятниці, 7 липня.

Автоконцерн Tesla має намір випустити рекордно високу кількість очікуваної моделі впродовж ближчих місяців. Зокрема, у липні планується випуск перших 30 автомобілів, у серпні - 100 моделей, у вересні – 1500 та 20 тис. у грудні. Однак, навіть такий графік виробництва не задовольнить одразу великої кількості передзамовлень, які вже отримала компанія.

На щорічних зборах акціонерів компанії минулого місяця Маск заявив, що для виконання всіх отриманих запитів знадобиться час до кінця 2018 року.

Tesla відкрила можливість для попередніх замовлень на модель 3 понад рік тому. Впродовж кількох днів більше 300 тисяч клієнтів вклали депозити в розмірі 1000 доларів, щоб зарезервувати своє місце в черзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили 10 найпопулярніших автомобілів в Україні

Нова модель Tesla 3 коштуватиме 35 тис. доларів, що набагато менше існуючих зразків. Від нуля до сотні автомобіль розганятиметься за шість секунд. Повного заряду батарей вистачатиме на 344 км.

Зараз ви читаєте новину «Tesla цього тижня запускає виробництво "бюджетного" електрокару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути