пʼятниця, 06 вересня 2013 15:58

Темний ювілей Volkswagen - 75 років автомобілю для німецького народу
7

У цьому році Volkswagen виповнилося 75 років, проте ювілей вирішено не відзначати, оскільки народження марки пов'язано з безліччю дуже незручних історичних фактів.

Історія концерну Volkswagen почалася восени 1933 року в одному із залів готелю "Кайзерхоф" у Берліні. Співрозмовників було троє: Адольф Гітлер, Якоб Верлін, представник "Daimler- Benz", і Фердинанд Порше . Гітлер висунув вимогу: створити для німецького народу міцний і надійний автомобіль, вартістю не більше 1000 рейхсмарок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Jaguar виклав зображення предвісника першого кросовера C-X17

Також, автомобіль повинен збиратися на новому, який би уособлював нову Німеччину, заводі. На листку паперу він накидав ескіз, позначив основні пункти програми і попросив назвати ім'я конструктора , хто буде нести відповідальність за виконання урядового замовлення. Якоб Верлін запропонував кандидатуру Фердинанда Порше. Майбутній автомобіль так і назвали - " Volks - Wagen " ("народний автомобіль").

Керівництво Volkswagen всіляко підкреслює, що справжня виробнича історія підприємства почалася лише в 1945 році, а про дату 1933 не згадує.

 

Зараз ви читаєте новину «Темний ювілей Volkswagen - 75 років автомобілю для німецького народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути