Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2018 11:25

Супрун сказала, як вибрати дитяче автокрісло

Супрун сказала, як вибрати дитяче автокрісло
Про безпеку дітей в авто завжди потрібно дбати. Фото: obozrevatel

Про безпеку дітей в авто завжди потрібно дбати.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України розповіла, як обирати правильно автомобільне крісло.

"Кожного дня отримую повідомлення про аварії на дорогах. Найстрашніше бачити серед жертв дітей, життя яких, могли би бути збережені" - пише Супрун у Facebook.

Що варто пам'ятати батькам, коли сідаєте з дитиною в авто:

Не дивлячись на тривалість поїздки, завжди пристібайте дитину в кріслі

Навіть якщо потрібно виїхати в магазин за рогом. Саме в таких випадках може очікувати найбільша небезпека. Відповідно до діючих Правил дорожнього руху, заборонено перевозити дітей ростом нижче 145 см та віком менше 12 років без будь-якого фіксування в автомобілі.

Подбайте про крісло, яке буде підходити для вашої дитини

Розмір і особливості крісла залежать від ваги, комплекції та віку дитини. Часто на моделях вказують вік, проте варто пам'ятати, що не тільки він є критерієм вибору крісла. Перш ніж купувати, необхідно знати вагу та зріст дитини. Також варто врахувати, що для тривалих поїздок потрібно більш комфортне сидіння.

Обирайте крісло разом з дитиною

Найкраще це зробити разом, адже не всі крісла підходять до певних марок автомобілів. Переконайтесь, що ви розумієте конструкцію візка та його механізми. Крім того, важливо, щоб дитина почувалась комфортно, для цього намагайтесь обирати крісло разом.

Перевіряйте маркування та документи

Навіть якщо крісло має необхідні маркування і документацію, але було придбане вже після первинного використання, воно може мати пошкодження. Навіть незначна аварія деформує каркас, що може бути непомітним для ока, втім суттєво впливатиме на безпеку дитини. Пам'ятайте, автокрісла також мають термін придатності. Як правило, це 6 років після його виготовлення.

Детально вивчіть правила перевезення дітей різного віку

Для цього є окремі правила по встановленню крісла. Наприклад, новонароджених дітей віком до 1 року, за деякими рекомендаціями до 2-х, не можна перевозити обличчям до ходу руху. Крісло має бути встановлене боком або ж задом. Старших дітей - вагою від 9 кілограм вже можна перевозити обличчям у перед.

Виробник Maxi-Cosi почав продавати у Великобританії перше в світі дитяче автокрісло, обладнане подушками безпеки. Автокрісло розроблено у співпраці з французькою компанією Helite, що спеціалізується на створенні мобільних подушок безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Супрун сказала, як вибрати дитяче автокрісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути