Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2021 15:25

Sony тестує на дорогах перший електромобіль

Sony тестує на дорогах перший електромобіль
Електрокар вперше показали рік тому на виставці CES. Фото: pixabay

В Австрії почали випробування першого електромобіля Vision-S від японської компанії Sony.

Авто тестують на дорогах загального користування, повідомляє Sony на офіційному сайті.

Електрокар уперше показали рік тому на виставці CES. З цього часу його модернізували і збільшили до 40 кількість сенсорів для автономної їзди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробництво найдешевшої моделі Tesla хочуть запустити наступного року

У салоні машини є величезний дисплей, який займає всю передню панель. Керує мультимедіа і функціями електрокара людино-машинний інтерфейс, який розробили разом з Bosch. Система має функцію розпізнавання обличчя водія, а також підтримує управління голосом і жестами.

У мультимедійному комплексі можна завантажити відеоігри і грати в них за допомогою контролера від консолі Sony PlayStation. Sony Vision-S укомплектований двома електромоторами сумарною потужністю 544 к. с., які передають тягу на всі колеса. Автомобіль здатний прискорюватися до 100 км/год за 4,8 сек., а його максимальна швидкість сягає 240 км/год.

Sony розробляла електромобіль за участю компаній Bosch, NVIDIA і Magna Steyr. Випускати його серійно поки що не планують. Це експериментальний майданчик для досліджень і демонстрації нових технологій.

Через 3-4 роки електромобілі коштуватимуть приблизно стільки ж, скільки й авто з бензиновими двигунами. Поки що EV коштують дорожче автомобілів-однокласників через високу вартість тягової батареї, повідомляють в доповіді дослідницької організації BloombergNEF. Однак ціни зрівняються, коли вартість літій-іонних акумуляторних батарей впаде до $100 кВт⋅год.

Зараз ви читаєте новину «Sony тестує на дорогах перший електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути