субота, 09 березня 2024 05:24

Схожий на військового винищувача - історія Ford Mustang
6

Ford Mustang
Фото: Соломія Цура
Ford Mustang
Ford Mustang
Ford Mustang
Ford Mustang

9 березня 1964-го з конвеєра зійшов перший Ford Mustang.

Після того, як керуючий збутом компанії Ford Лі Якокка, прагнучи підняти продажі, перечитав гори клієнтських листів і проаналізував демографічну ситуацію, зробив висновок, що нове покоління подвоїть попит на ринку.

Підприємець усвідомив, що молодь захоче престижну, але недорогу; спортивну, але універсальну; європейську, але американську машину. Таким чином, Якокка оголосив конкурс дизайнерів. Переміг концепт Дейва Еша, який створив нестандартне по стилю чотиримісне купе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автоплатформу взяли за основу легендарної машини

Початковий варіант зробили на базі агрегатів сімейного седана Ford Falcon. Задній привід, триступеневий автомат, двигуни V6 і V8 об'ємом 2,8 л, 4,2 л і 4,7 при потужності від 110 к.с. до 210 к.с. відповідно.

Автомобіль мав двоє дверей, вузькі бампери, глибоко посаджений радіатор. Базова комплектація автомобіля коштувала близько $ 2400.

Свою назву Ford Mustang отримав за подібність не з твариною, а з винищувачем часів війни Р-51 Mustang. Бойовий літак вирізнявся характерним силуетом. Він мав довгий фюзеляж і маленьку кабіну. Відповідний знак у вигляді галопуючого коня для машини розробили виходячи з назви.

Публіці Ford Mustang вперше показали 17 квітня в Нью-Йорку. Через два дні автомобіль рекламували на телебаченні. Завдяки вдалій рекламній кампанії, за перші 18 місяців продали понад мільйон Mustang.

Зараз ви читаєте новину «Схожий на військового винищувача - історія Ford Mustang». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути