Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 13:41

З конвеєра зійшов останній Pontiac
5

25 листопада 2009 року американський автовиробник General Motors випустив останній автомобіль Pontiac — білий седан G6. Завершилася 82-річна історія американської марки, яка дебютувала в автосалоні Нью-Йорку 1926-го.

Середньорозмірний седан Pontiac G6 почали випускати 2004 року на заводі в штаті Мічиган.

Передньопривідний Pontiac G6 оснащували бензиновим 4-циліндровим мотором об'ємом 2,4 л потужністю 169 к.с. Автівку комплектували 4-ступеневою або 6-ступеневою автоматичною коробками передач. Виробник також пропонував 6-ступеневу механіку.

Випустили останній автомобіль Pontiac G6
Фото: wroom.ru
Випустили останній автомобіль Pontiac G6
Випустили останній автомобіль Pontiac G6
Випустили останній автомобіль Pontiac G6
Випустили останній автомобіль Pontiac G6

2006-го в модельному ряду Pontiac з'явилися купе та кабріолет з жорстким верхом. Рестайлінг моделі провели 2009 року.

Pontiac G6 користувався великим попитом на американському ринку. Рішення про закриття бренду концерн General Motors ухвалив у рамках програми реструктуризації.

В останні кілька років попит на автомобілі бренду постійно знижувався. Наприклад, 1968 року американці купили близько 1 млн автівок, 2008-го — 267 тис.

Причиною різкого зниження попиту на автомобілі Pontiac є помилкова стратегія розвитку бренду. Під цією маркою продавали перелицьовані моделі Chevrolet, що негативно позначилося на іміджі компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився творець першого автомобіля

"В останніх Pontiac не було пристрасті, не було бажання зробити хороший продукт. Це був просто автомобіль, якому необхідно вписатися в корпоративну систему", — розповідав Білл Хоглунд, який керував компанією Pontiac у 1980-х.

На початку 2010 року автомобільну марку Pontiac ліквідували. До цього моменту з конвеєра зійшло 676 тис. машин моделі G6.

Цьогоріч в США дилерський центр Kia виставив на продаж 1-й прототип моделі Pontiac Banshee. Автівку розглядали на роль конкурента Ford Mustang. Купе 1964-го продають за $750 тис., це близько 21 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «З конвеєра зійшов останній Pontiac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути