четвер, 11 лютого 2021 19:26

Розробили унікальний трансформер - допомагатиме під час стихійних лих
5

Трансформер може рухатися в будь-якому напрямку.
Фото: Hyundai
Трансформер може рухатися в будь-якому напрямку.
Трансформер може рухатися в будь-якому напрямку.
Трансформер може рухатися в будь-якому напрямку.
Трансформер може рухатися в будь-якому напрямку.

Компанія Hyundai представила автомобіль-трансформер. Він зможе дістатися до важкодоступних куточків світу, а колись - побувати на Марсі.

Транспортний засіб TIGER не призначений для пасажирських перевезень. Його планують використовувати для наукових досліджень або в якості помічника під час стихійних лих для доставки їжі і ліків, пише Daily Mail.

На відміну від інших автомобілів екстреної допомоги, концепт Hyundai здатний висувати чотири ноги, щоб долати перешкоди, а потім втягуватися, щоб перетворитися в повнопривідний автомобіль.

"Ці можливості роблять автомобіль ідеальним для оцінки поверхні на 360 градусів в районах, постраждалих від стихійних лих, при подоланні складної місцевості або навіть для дослідження поверхні місяця або іншої планети", - розповіли в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винайшли мозковий імплант - він може вилікувати хворобу Паркінсона та депресію

Автомобіль має 28 двигунів і 28 датчиків між чотирма опорами, а також конструкцію, яка дозволяє йому рухатися в будь-якому напрямку - назад, вперед або в бік. Сам трансформер за розміром схожий на валізу.

"Такі автомобілі, як TIGER, і технології, що лежать в їх основі, дають нам можливість розвинути нашу уяву. Ми постійно шукаємо способи переосмислити дизайн і розробку транспортних засобів і по-новому визначити майбутнє транспорту та мобільності", - сказав доктор Джон Су, глава New Horizons Studio.

Розмір і вага дозволяють прикріпити TIGER до безпілотного літального апарату і скидати його в місцях, недоступних для людей і інших транспортних засобів екстреної допомоги.

Якщо автомобіль зустрічає перешкоди, то автоматично витягує чотири ноги, щоб подолати їх, поки не досягне більш гладкої місцевості.

Volkswagen планує запустити виробництво летючих авто. Для цього компанія вивчає можливості запуску у Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Розробили унікальний трансформер - допомагатиме під час стихійних лих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути