Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2018 18:51

Rolls-Royce показав електричний авто-літак

  Британці презентували авто-літак. Фото: Авто 24
Британці презентували авто-літак. Фото: Авто 24

Британці презентували авто-літак.

Rolls-Royce називає такі транспортні засоби майбутнім транспортації в мегаполісах, передає "Авто 24".

VTO від британського автовиробника передбачає газотурбінну тягу, яка генерує електроенергію, що надходить на 6ь електричних пропульсоров. "Верхоліт" Rolls-Royce матиме компактний акумулятор для незалежного живлення електродвигунів.

На сьогодні кілька великих компаній ведуть розробки в цьому напрямку і досить успішні. Свій проект мають показати Uber і Audi з Airbus. Стартап PAL-V навіть показав робочу модель верхольота Liberty. Нещодавно і Toyota приєдналася до розробки подібного авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотні літаючі авто з'являться 2020-го - ЗМІ

За задумом, роллсройсовскій VTOL з гібридною установкою на основі M250 буде здатний розвивати швидкість до 400 км/год і мати запас ходу в 800 км. А найцікавіше - що повітряне авто не потрібно буде заряджати від наземного джерела.

Французька автомобільна компанія Renault представила інноваційну машину з автопілотом. Автомобіль Symbіoz Demo Car може самотужки дотримуватися дистанції із сусіднім транспортом, залишатись на потрібній смузі руху при повороті тощо. Він здатен проїжджати шлагбаум без втручання водія – сенсори бачать вузьку перешкоду. Машина може розігнатися до 100 км/год за 6 сек.

Зараз ви читаєте новину «Rolls-Royce показав електричний авто-літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути