Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 10:45

Renault готує відразу три електромобілі

Renault готує відразу три електромобілі
Французька автомобілебудівна компанія Renault до 2012 року представить три електробіля. Одним з них стане фургон Kangoo, друга модель буде заснована на базі Megane, а третя нагадуватиме RenaultTwingo.

Найменший з автомобілів, той, що схожий на Twingo, створять з нуля. Він відрізнятиметься від конкурентів яскравим і емоційним дизайном. Друга модель, заснована на RenaultMegane, стане чотирихдверною - плани по її розробці намічені на 2011 рік. Про третю машину подробиць поки не повідомляється.

Серж Юкоз, директор відділення, що відповідає за створення електрокарів, повідомив, що компанією були проведені порівняльні тести, які показали, що автомобіль, оснащений електромотором, не поступається машині з 1,6-літровим 100-сильним бензиновим двигуном по динамічних характеристиках. Більш того, в діапазоні швидкостей між 70 і 110 кілометрами на годину електричний мотор має більшу еластичність, ніж бензиновий. Очікується, що максимальна швидкість новинок складе близько 130 кілометрів на годину.

Для того, щоб машини економічніше витрачали енергію батарей, фахівці розроблять дизайн кузова, який матиме малий опір повітрю. Існуючі експериментальні моделі заряджають від звичайної розетки протягом восьми годин - цього заряду їм вистачає на подолання 160-200 кілометрів шляху. Планується, що серійні моделі матимуть швидкий режим зарядки, при якому 20-30 хвилин буде достатньо для повного відновлення ємкості батарей.

Керівництво Renault сподівається, що моделі, оснащені електричною силовою установкою використовуватимуть на майбутній Олімпіаді в Лондоні, яка пройде в 2012 році.

Машини випускатимуться на заводі в Іспанії. Насамперед компанія розробить компакт-диск-кар, оснащений електродвигуном і він трохи перевищуватиме по розмірах модель Twingo. До 2011 року Renault планує побудувати електричну версію седана Megane потужністю 100 к.с., призначену головним чином для ізраїльського авторинку. Нагадаємо, французький автовиробник до 2011 року має намір побудувати в Ізраїлі мережу заправок для електромобілів, повідомляє "Автоньюз.ру".

Зараз ви читаєте новину «Renault готує відразу три електромобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути