пʼятниця, 24 квітня 2020 16:06

Рада скасувала сплату штрафів балами

Рада скасувала сплату штрафів балами
Штрафні бали скасували. Фото: Reuters

Верховна Рада скасувала штрафні бали.

Сьогодні депутати ухвалили закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів". Його підтримали 302 народні депутати, повідомляє Укрінформ.

Закон скасовує адміністративне стягнення у вигляді штрафних балів. Їх накладали за правопорушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За порушення ПДР мають складати електронний протокол

Відтепер штрафи потрібно буде сплачувати грошима.

Зараз за вчинення адміністративного правопорушення, яке зафіксовано в автоматичному режимі за стандартом, несе відповідальність власник транспортного засобу. Але в ролі "правильного користувача" можна зареєструвати іншу особу, на адресу якої надходитимуть штрафи з камер. На одну людину можна реєструвати нескінченну кількість транспортних засобів.

Також кожен громадянин, який має право управління транспортним засобом, щорічно з початку року (з дня отримання права керування транспортним засобом) і до кінця року отримує 150 балів.

У разі фіксації правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який скоїв правопорушення, віднімають кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею.

Зараз ви читаєте новину «Рада скасувала сплату штрафів балами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути