понеділок, 14 травня 2018 13:30

Путін і Трамп "помірялися" лімузинами

Журналісти американського видання Newsweek порівняли автомобіль Cadillac Дональда Трампа і машину проекту "Кортеж" Володимира Путіна.

Броньований лімузин російський президент вперше використав під час інавгурації, пише obozrevatel.

Журналісти відзначають схожість проекту "Кортеж" з британськими люксовими лімузинами Rolls Royce Phantom і Rolls Royce Ghost.

Автор: Автопарк
  Лімузин Володимира Путіна.
Лімузин Володимира Путіна.

Автомобіль "Звір" американського лідера важить на півтори тонни більше. Втім у російському автомобілі встановлений двигун V12. Він потужніший за мотор V8.

Автор: 5-tv
 

"Aurus Путіна оснащений масою новітніх технологій для зв'язку і захисту. Однак за своєю ефективністю ці інструменти навряд чи перевершують старіший, але дуже потужний автомобіль, на якому їздить американський колега. З виходом нової версії американського президентського лімузина Росія навряд чи довго буде залишатися попереду", - пише видання.

Автор: obozrevatel
  Лімузин Дональда Трампа.
Лімузин Дональда Трампа.

На проект "Кортеж" з бюджету Росії виділили 12 млрд рублів. До лінійки автомобілів для перших осіб держави увійшли седан, мінівен та лімузин. Утім броньований лімузин буде лише у гаражі президента. Мінівени та седани з'являться у продажу під брендом Aurus. Це — компіляція слів: Aurum — "золото" і Russia — Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери Путіна — соцмережі висміяли спецслужби президента РФ

У Кремлі пройшла четверта інавгурація президента Росії Володимира Путіна. Він дав присягу на конституції РФ та очолюватиме країну наступні шість років. На церемонію у Великий Кремлівський палац запросили 5 тис. гостей. Вперше Володимир Путін став президентом 2000 року, а 2004-го його переобрали на новий термін.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Трамп "помірялися" лімузинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути