четвер, 07 червня 2018 21:05

Пройти коло за 310 секунд - провели перегони на найстаріших машинах України
41

Ралі Leopolis Grand Prix
Фото: Володимир Мукан
Ралі Leopolis Grand Prix
Ралі Leopolis Grand Prix
Ралі Leopolis Grand Prix
Ралі Leopolis Grand Prix

Ралі на ретроавтомобілях відбулися у Львові в неділю. Понад 70 найстаріших і найексклюзивніших машини проїхали трасою "Львівський трикутник" у рамках проведення фестивалю Leopolis Grand Prix 2018.

Всіх учасників організатори поділили на 5 класів. Вони повинні були зробити 4 кола трассою, кожне з яких треба пройти за 310 секунд.

Екіпаж автомобілів складався із пілота і штурмана. На старті видавали спеціальний GPS-блок, він фіксував швидкість машин, час прибуття й відправлення. Перемогу отримував той екіпаж, який мав меншу кількість карних балів. Їх призначали за перевищення швидкості, запізнення до фінішу та інші моменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100-річні Ford і 500-сильний Plymouth Cuda - машини Leopolis Grand Prix

У перегонах брали участь машини, зроблені понад 80 років тому. Найстарішим учасником змагань був Ford T 1912 року випуску.

"Я щороку приїжджаю із Києва на Leopolis Grand Prix і беру участь в ралі. Перед цим вже тричі перемагав. Що здобуду призове друге місце й цього разу, не думав. Це для мене стало приємною несподіванкою. Адже у Львів я вперше приїхав на Porsche, вона відносно молода", - каже киянин Сергій Варенко, власник рідкісного Porsche 924 1981 року випуску. Модель випустили обмеженим тиражем на честь ювілею компанії.

Уперше кільцеві перегони у Львові відбулися 87 років тому. Їх організував Малопольський автомобільний клуб. Взяли участь 18 спортивних машин. Мали якнайшвидше проїхати спеціально перекритими міськими вулицями 3041 метр. За перегонами 1930 року спостерігали 26 тис. глядачів. Стояли вздовж дороги.

Зараз ви читаєте новину «Пройти коло за 310 секунд - провели перегони на найстаріших машинах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути