понеділок, 24 червня 2019 07:31

Причина аварій Tesla - люди абсолютно не знають, що таке автопілот

Причина аварій Tesla - люди абсолютно не знають, що таке автопілот
"Автопілот" - лише система допомоги водієві і не передбачає повної автономії машини. Фото: electrek.co

Автомобілісти абсолютно не розуміють, що значить "автопілот".

Близько половини автомобілістів вважають, що автопілот Tesla повністю автономний і після його ввімкнення можна милуватися пейзажами або читати книгу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом страхування безпеки на дорогах (IIHS) в США.

Дослідники поспілкувалися з двома тисячами автомобілістів. 48% переконані, що після активації автопілоту Tesla можна спокійно прибирати руки з керма електрокара. Ще більше опитаних вважають, що за дорогою можна взагалі не дивитися. 6% відповіли, що можна навіть подрімати.

"Автопілот" - лише система допомоги водієві і не передбачає повної автономії машини. Tesla використовує слово "автопілот" в рекламі електрокарів, і багато водіїв неправильно розуміють можливості машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не ПТУ, а коледж" — сервісні центри МВС показали правильну термінологію

Це підтверджують смертельні аварії на електрокарах Tesla. Нещодавно Tesla Model 3 влетіла у вантажівку. Водій такого авто не стежив за дорогою і загинув. Після інциденту голова ради директорів Tesla Inc. Ілон Маск заявив, що навіть з ввімкненим автопілотом водій повинен тримати руки на кермі.

"Люди неправильно тлумачать терміни і припускають, що технологія допомоги водієві може зробити більше, ніж насправді", - сказав президент IIHS Девід Харк.

У дослідженні також кажуть, що водіїв збентежили інші системи допомоги водієві, зокрема Nissan ProPilot Assist, BMW Driving Assistant Plus, Super Cruise Cadillac, рекламований як "кермування без рук".

Спотворення реальності породжує нові ризики для автомобілістів та пасажирів, оскільки все більше безпілотні технології проникають у машини. Це ставить під загрозу не тільки власників безпілотників, але й навколишній світ загалом, повідомили на tsn.ua.

У Каліфорнії автомобіль Tesla врізався у припарковане поліцейське авто. До зіткнення електрокар рухався у режимі автопілота.

Зараз ви читаєте новину «Причина аварій Tesla - люди абсолютно не знають, що таке автопілот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути