пʼятниця, 07 січня 2022 17:07

Презентували перший у світі автомобіль, який змінює колір

Презентували перший у світі автомобіль, який змінює колір
Розробники мають намір додати можливість змінювати колір авто за допомогою кнопки на приладовій панелі або жестів. Фото: BMW

Німецька компанія BMW показала перше у світі авто, яке може змінювати колір за допомогою програми.

Презентація відбулася на виставці Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі. Про це повідомляє Reuters.

Концепткар BMW iX Flow використовує технологію електронного чорнила E Ink, яку зазвичай застосовують у електронних зчитувачах. Вона змінює колір авто на сірі й білі візерунки. Компанія планує збільшити кількість кольорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із швидким прискоренням та запасом ходу в понад 300 кілометрів - як їде новий Nissan Leaf

За словами інженерів BMW, E Ink є дуже енергоефективною.

Дослідники нанесли на автомобіль своєрідний товстий папір, який завдяки електричним сигналам, керованими телефонним застосунком, виносить на поверхню машини різні пігменти. Це дозволяє автівці змінювати відтінок або дизайн, наприклад, мати смуги, як у спорткарів.

Також розробники мають намір додати можливість також змінювати колір авто за допомогою кнопки на приладовій панелі або жестів.

За словами представників BMW, збереження обраного кольору машини не витрачає енергії. У компанії зауважили, що таку функцію можна використовувати для відбивання сонячного світла. Так є змога у спекотний день змінити колір авто на білий, щоб відбивати світло, а в холодну погоду - на чорний, щоб поглинати тепло.

Tesla обмежить доступ до ігор на сенсорному екрані, розташованому на центральній консолі електромобіля, в які можна було грати під час водіння. Йдеться про функцію Passenger Pay.

Зараз ви читаєте новину «Презентували перший у світі автомобіль, який змінює колір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути