середа, 28 березня 2018 16:37

Повідомили, як отримати "євробляху" безкоштовно

Повідомили, як отримати "євробляху" безкоштовно
OpenMarket роздає конфісковані "євробляхи". Фото: pronews.com.ua

Державний електронний майданчик OpenMarket роздає безкоштовно конфісковані "євробляхи".

На сайті виставили 3 автомобілі: BMW 320 1996 року випуску, Volkswagen Passat 1991-го і Mercedes-Benz Е 220 1996-го, пише UBR.ua.

Щоб отримати один з таких автомобілів, його потрібно розмитнити за усіма правилами. Це коштуватиме від 163 тис. до 222,5 тис. грн, порахували експерти OpenMarket.

"Це конфіскат митниці, швидше за все, за контрабанду. Затриманих автомобілів досить багато. Машин 300-500. Точну статистику не ведемо, але у західних областях майже всі такі перебувають у нас на зберіганні. Митниця виставляє на них завищені митні нарахування. Тому вони часто не продаються, і доходять до безкоштовної реалізації", - каже гендиректор майданчика Віктор Вишнів.

Отримати таке авто можуть не всі. Згідно із законом, майно можна подарувати органам державної влади, установам охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту, виконання покарань, військовим формуванням. Автомобіль також можуть віддати на благодійні цілі або для переробки чи утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували кількість нелегальних "євроблях"

Тобто у більшості випадків, розмитнення повинні будуть сплатити державним коштом.

Кабінет міністрів може за місяць врегулювати питання розмитнення автівок на єврономерах, якщо отримає на це повноваження від Верховної Ради. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на годині запитань до уряду у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, як отримати "євробляху" безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути