вівторок, 07 травня 2019 18:33

Porsche оштрафували на півмільярда євро

Porsche оштрафували на півмільярда євро
Автовиробника Porsche оштрафували на 535 млн євро. Фото: ABCnews

Автовиробника Porsche, що входить у концерн Volkswagen, оштрафували на 535 млн євро за невідповідність вихлопних газів нормативним вимогам.

Причиною накладення штрафу, серед іншого, є недбалість і порушення обов'язків з нагляду з боку конструкторського відділу в тому, що стосується викидів у період з 2009 року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Рішення про покарання передбачає штраф у розмірі 535 мільйонів євро, що складається зі штрафу в розмірі 4 мільйонів євро за недбале виконання наглядових обов'язків Porsche AG, та 531 мільйона євро - в якості компенсації за економічну вигоду", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai може налагодити виробництво електромобілів в Україні

Викиди оксиду азоту з дизельних автомобілів Porsche не відповідали нормам. Йдеться про 99 тисяч машин з дизельними двигунами V6 і М8.

Український Центр демократії та верховенства права (CEDEM) вважає за потрібне збільшити штрафи за порушення правил користування ременем безпеки та мотошоломом. Покарання пропонують збільшити із 51 до 510 гривень, тобто в 10 разів.

Зараз ви читаєте новину «Porsche оштрафували на півмільярда євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути