Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2008 09:33

Porsche бере під контроль Volkswagen

PorscheAutomobilHolding оголосив про збільшення долі в Volkswagen до 35%. Тепер Porsche де-факто став контролюючим акціонером найбільшого автовиробника в Європі.

16 вересня PorsheAutomobilHoldingSE скупив 4,85% VolkswagenAG і довів свою частку в VW до 35,14% голосуючих акцій, повідомляється в прес-релізі Porsche.

Договір на покупку 4,89% акцій був укладений в червні, після чого було отримано дозвіл від Європейської комісії на злиття з VW, розповів газеті представник Porsche Міхаель Бауманн.

Тепер Porsche отримав фактичний контроль над вольфсбургським концерном, а згідно з німецьким законом про акції і поглинання VW стає дочірньою компанією Porsche. Porsche і Volkswagen мають тісні історичні зв"язки, а крупними акціонерами обох компаній є дві сім"ї спадкоємців засновника компаній - Порше і П"єх.

Виробник культових спорткарів Porsche і найприбутковіша автомобільна компанія в світі, технологічно дуже сильно зав"язана на значно крупнішу Volkswagen.

Тому, коли у VW з"явилися проблеми, президент Porsche Вінделін Відекинг переконав акціонерів компанії в необхідності встановити контроль над VW, щоб запобігти можливому недружньому поглинанню свого ключового постачальника.

В той же час, Porsche обіцяє не міняти структуру VW. Зібравши 35% акцій, компанія зробила пропозицію акціонерам VW про викуп акцій дочірньої компанії AudiAG (99,14% акцій - у VW), повідомляє Ведомости.

Зараз ви читаєте новину «Porsche бере під контроль Volkswagen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути