вівторок, 08 вересня 2020 13:34

Попит на електромобілі в Україні знижується

Попит на електромобілі в Україні знижується
В Україні продовжує знижуватися попит на електрокари. Фото: ua.news

Попит на легкові електромобілі знизився на 11% порівняно з серпнем минулого року та на 18% відносно липня 2020 року, про це вчора повідомив Укравтопром.

Український парк автомобілів, що працюють на електротязі, у серпні поповнився на 647 автівок. З цієї кількості 625 легкових авто і 22 одиниці - комерційні електромобілі.

Порівняно з серпнем 2019 року реалізація комерційних авто на електротязі обвалилася на 61%.

У разі купівлі електроавтомобілів українці віддають перевагу старим машинам. Частка імпортованих вживаних електроавтомобілів складає 91%. У комерційному сегменті новим був лише один автомобіль.

Найпопулярнішим легковим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf. За минулий місяць 147 автомобілів цієї моделі отримали українські номери.

До десятки найпопулярніших електрокарів також увійшли: Tesla Model 3 – 98 шт.; Tesla Model S – 66 шт.; Fiat 500е – 50 шт.; Tesla Model X – 35 шт.; Hyundai Ioniq – 33 шт.; Chevrolet Bolt – 32 шт.; BMW i3 – 24 шт.; Volkswagen Е-Golf – 23 шт. та Mersedes-benz B-Class Electric Drive – 22 шт.

В частині комерційних електромобілів майже всю статистику сформував Renault Kangoo Z.E. – 18 реєстрацій за місяць.

З початку року в Україні поставили на облік 4962 одиниці автотранспортної техніки, що працює виключно на електротязі: 4737 шт. легкових авто, 224 шт. комерційних і один автобус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford представив оновлений будинок на колесах для любителів подорожувати

На закарпатському заводі "Єврокар" можуть виготовляти електромобілі Volkswagen. Найімовірніше налагодять збірку електричного сіті-кара Skoda Citigo-e iV або кроссовера Skoda ENYAQ iV. Не можна виключати і можливість складання електромобілів лінійки Volkswagen ID.

Зараз ви читаєте новину «Попит на електромобілі в Україні знижується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути