вівторок, 23 березня 2010 16:09

Поліцейські в США їздитимуть на гоночних болідах (ФОТО)


Німецька компанія БМВ виготовить понад 240 тисяч шестициліндрових двигунів та електронних коробок передач для компанії Carbon Motors, штат Індіана, що займається виготовленням автомобілів для американської поліції.

Новий поліцейський автомобіль матиме всі якості справжнього боліду: він розвиває швидкість до 250 км/год та розганяється до 100 км/год за шість секунд. Попри шестициліндровий двигун, нове авто споживає на 40% менше палива, ніж нинішні моделі.

Сам двигун матиме потужність не більше 265 кінських сил через заборону в американському законодавстві. Натомість європейські норми дозволяють поліцейським автомобілям мати потужність до 286 кінських сил.

БМВ розпочне серійне виробництво двигунів та коробок передач у 2013 році. Голова відділу продаж та маркетингу компанії Аєн Робертсон заявив, що угоду з американцями було підписано в рамках стратегії "Number One", що передбачає розширення збуту систем трансмісії, на яких БМВ спеціалізується від часу свого утворення у 1916 році.

Gazeta.ua за матеріалами Just Auto та Сapital.ro

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські в США їздитимуть на гоночних болідах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути