Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2015 17:48

Під Радою відбулася перша акція електромобілістів
13

Фото: Марина Олінішевська

Сьогодні під Верховною радою відбувається акція за скасування спецмит і ПДВ на електромобілі. Зібралося близько 20 машин. Депутати голосуватимуть за законопроект №1912, який передбачає скасування спецмит і ПДВ. Голосування планувалося сьогодні на 14.05, але його перенесли на вечір.

"Якщо підтримають, електромобілі подешевшають з нового року на 25%. Також подібний крок депутатів сприятиме покращенню екології та енергетичної незалежності України", - говорить Gazeta.ua Сергій Богуш, один із організаторів акції, член Асоціації учасників ринку електромобілів.

За його словами, здешевлення електромобілів дасть можливість розвиватися в Україні цілим галузям.

"Більше роботи буде для виробників зарядних станцій. У нас налагоджується інфраструктура для електротранспорту. Мало не щодня з'являються заправки для електромобілів. Є де підзарядитися у районних центрах, по дорозі із Києва в Одесу і Львів та інших популярних напрямках. У Києві вже 40 заправок. Батареї, які використовують в електромобілях, повністю переробляють. Більше того, в Україні заводи, що спеціалізуються на цьому. На жаль, поки що вони переробляють лише свинцево-кислотні акумулятори", - каже експерт.

Нагадаємо, законопроект №1912 передбачає тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільнити від ПДВ та акцизного збору.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою відбулася перша акція електромобілістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути