Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 11:27

Перший у світі автомобіль нагадував велосипед

Автор: Рublic domain
  Benz Patent Motorwagen
Benz Patent Motorwagen
3 липня 1886-го німецький винахідник Карл Бенц зробив перший у світі виїзд на автомобілі власної конструкції Benz Patent Motorwagen.

На своїй машині інженеру вдалося проїхати 100 м однією вулицею містечка Мангейм. Витвір, який більше нагадував велосипед, мав 3 металеві колеса із довгими спицями та раму. Він міг перевозити 2 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На автоперегони з'їхалися найкращі водії

На перше авто Бенц поставив між двох задніх коліс 4-контактний бензиновий мотор з водяним охолодженням. Завдяки двигуну потужністю 0,9 к.с. машина змогла розвинути швидкість до 16 км/год.

Оригінал свого першого авто Карл Бенц подарував 1906-го Німецькому музею в Мюнхені. Через 30 років, готуючись відзначити 50-річчя винаходу автомобіля, німці побудували 3 його копії - для Технічного музею у Відні, для Музею транспорту в Дрездені і для фірмового музею Mercedes-Benz в Штутгарті.

Benz Patent Motorwagen прийнято вважати першим автомобілем в світі, хоча це багато в чому заслуга піар-менеджерів Daimler-Benz і німецьких істориків техніки.

Зараз ви читаєте новину «Перший у світі автомобіль нагадував велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути