вівторок, 05 березня 2019 16:15

Обрали найкращий автомобіль 2018 року

Обрали найкращий автомобіль 2018 року
Електричний кросовер Jaguar I-Pace став "Автомобілем року". Фото: avtopogliad.com.ua

"Автомобілем року 2018" став британський електричний кросовер Jaguar I-Pace. Його назвали найбільш інноваційним авто, відзначили ефективну систему приводу і потужні електродвигуни.

Переможця оголосили 4 березня напередодні Женевського автосалону, пише avtopogliad.com.ua.

Обирали найкращий автомобіль журі з 60 журналістів 23 країн. Голосування пройшло у 2 тури. Рейтинг складали за відгуками профільних ЗМІ про результати тест-драйвів авто, що вийшли у другій половині 2018- початку 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як рекламують популярні у світі електромобілі

Серед номінантів на звання "Автомобіля року" були Jaguar I-Pace , Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Toyota Prius, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-class та Peugeot 508. Британський I-Pace після першого туру набрав однакову кількість балів з французьким спорткаром Alpine A110 - по 250 балів. Після додаткового етапу голосування перемогла таки британська модель. Нагороду отримав головний дизайнер Jaguar Ян Каллум. Третє місце в голосуванні зайняв Kia Ceed з позначкою у 247 балів.

Jaguar I-Pace оснащений двома електричними двигунами сумарною потужністю у 400 кінських сил. Максимальна швидкість електромобіля – 200 км/год. До "сотні" кросовер розганяється за 4,8 секунди. На одному заряді машина може проїхати до 470 км.

Зараз ви читаєте новину «Обрали найкращий автомобіль 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути