середа, 27 березня 2019 12:30

Новий рекорд: Tesla Model 3 стала найпродаванішим авто

Новий рекорд: Tesla Model 3 стала найпродаванішим авто
Новий рекорд:Tesla Model 3 стала найпродаванішим авто. Фото: Tesla Model 3

Tesla Model 3 стала найпродавнішим електромобілем у Норвегії. За 26 днів березня американський електрокар встановив рекорд із продажів у країні.

Модель Tesla цього місяця стала на 65% популярнішою, ніж японський електромобіль Nissan Leaf у цей період торік. Він вперше за час продажів у Норвегії поступився лідерством серед електромобілів, повідомляє TeslaStats.

Продажі американських електромобілів перевищили й цей показник серед автомобілів із двигунами внутрішнього згорання деяких світових марок-лідерів. За 26 днів у Норвегії реалізували 3964 Tesla й 3017 німецьких Volkswagen.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двигун електромобіля вперше увійшов у топ 10

На сьогодні в Норвегії частка електромобілів становить ⅓ з усіх машин. Такий масовий перехід громадян на електромобілі зумовлений найперше перевагою інноваційних технологій у країні. Крім того, влада Норвегії ввела високі податки на авто з двигунами внутрішнього згорання. Приблизно 20-40% від вартості автомобіля і передбачуваних викидів. Також по всій країні активно розвинули зарядну інфраструктуру.

Активно "проникли" у країну електромобілі, коли на ринку з'явилися моделі з хорошим запасом ходу, як Tesla Model S. Важливу роль зіграло ставлення норвежців до власної екології. У країні 98% енергії виробляють від поновлюваних джерел. Влада Норвегії усіляко намагається підтримати розвиток ектромобілів, надаючи їй перевагу над автомобілями із двигунами внутрішнього згорання, завдяки субсидіями і різними стимулами.

Норвегія стала четвертою країною за кількістю купівлі американських електромобілів Tesla. А до 2025 року країна планує повністю перйти на електромобілі.

У перші два місяці 2019 року Німеччина стала найбільшим ринком Європи з продажу електрокарів, обійшовши Норвегію. До п'ятірки лідерів увійшли: Німеччина – 9,3 тис. машин, Норвегія – 7,9 тис., Франція – 5,9 тис., Нідерланди – 4,6 тис. і Велика Британія – 2,1 тис.

Зараз ви читаєте новину «Новий рекорд: Tesla Model 3 стала найпродаванішим авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути