вівторок, 13 серпня 2019 07:30

Нові Audi R8 комплектуватиме хорватський виробник електрокарів Rimac

Нові Audi R8 комплектуватиме хорватський виробник електрокарів Rimac
Audi R8 комплектуватиме хорватський Rimac. Фото: grabcad.com

Audi, слідом за кількома іншими виробниками, може об'єднати зусилля з хорватською фірмою Rimac, для роботи над силовою установкою для електричного стадкоємця R8.

На початку цього року голова Audi Брам Схот повідомив, що R8 матиме продовження у новій формі та стане електрокаром. Концепт Audi PB18 e-tron, представили у Пеббл Біч минулого року. Він недвозначно натякає на вигляд майбутнього автомобіля. Німецька преса висуває версію, що офіційно назвуть електрокар Audi RS e-tron.

Audi звернулась до компанії Rimac, яка прославилась електричним гіперкаром C_Two, аби домовитись про можливість співпрацювати над високоефективним електричним транспортним засобом, який би замінив R8. Автомобіль може з'явитись в 2023 або 2024 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Harley-Davidson з'явився конкурент і вже тягне його собі за пояс

З одного боку роль компанії Мате Рімаца може бути незначною. З іншого - хорвати можуть надавати для R8 весь силовий агрегат.

Audi RS e-tron можуть оснастити чотирма електродвигунами сукупною потужністю близько тисячі сил. Між тим, машина може отримати твердотілий акумулятор на 95 кВт/год із бездротовою системою зарядки та запасом ходу - 483 кілометри.

Двомісний гіперкар матиме алюмінієве шасі з монококом та активну аеродинаміку. Орієнтовна ціна виробу - 200 тисяч євро. Про це повідомили на 24tv.ua.

Hyundai і Porsche розвивають хорватський автопром. У рамках співробітництва в Хорватії можуть побудувати завод для виробництва електрокарів.

Зараз ви читаєте новину «Нові Audi R8 комплектуватиме хорватський виробник електрокарів Rimac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути