Ексклюзиви
субота, 14 вересня 2024 19:50

Назвали найпопулярніші електромобілі місяця

Назвали найпопулярніші електромобілі місяця
Усього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли понад 35,6 тис. од. автотранспорту на акумуляторних джерелах живлення. Фото: pixabay.com

Назвали найпопулярніші електромобілі серпня.

У серпні український автопарк поповнили 6445 автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, повідомляє Укравтопром.

"Це на 68% більше, ніж у серпні торік. Частка нових машин в реєстраціях BEV, як і торік склала 18%. Основну масу зареєстрованих за місяць електромобілів становили легкові авто - 6302 од. (нових - 1159 одиниць, уживаних - 5143 одиниць). Серед 143 комерційних електромобілів новими були лише п'ять автівок", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув униз, що з доларом

До ТОП-5 нових електромобілів місяця потрапили:

BYD Song Plus - 174 од.;

HONDA M-NV - 169 од.;

VOLKSWAGEN ID.4 - 147 од.;

ZEEKR 001 - 107 од.;

NISSAN Ariya - 83 од.

ТОП-5 вперше зареєстрованих в Україні вживаних електромобілів:

NISSAN Leaf - 658 од.;

TESLA Model Y - 588 од.;

TESLA Model 3 - 561 од.;

HYUNDAI Kona - 308 од.;

VOLKSWAGEN е-Golf - 289 од.

"Усього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли понад 35,6 тис. од. автотранспорту на акумуляторних джерелах живлення, з них: 20% нові та 80% б/в", - зазначає Укравтопром.

Тим часом японський виробник автомобілів Mitsubishi Motors долучився до альянсу компаній Honda-Nissan. Вони прагнуть скласти конкуренцію китайським та американським автовиробникам, повідомляє Nikkei.

Tesla і китайські автовиробники активно вкладаються в електромобілі, що створює умови у яких японські автовиробники не можуть конкурувати з ними з погляду масштабу і ланцюжка поставок.

Після об'єднання Mitsubishi та Honda-Nissan на внутрішньому ринку Японії з'являться дві сили: Toyota Motor Group і альянс Honda-Nissan-Mitsubishi.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші електромобілі місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути