середа, 29 серпня 2018 15:36

Назвали марки авто, які не відповідають ековимогам Євросоюзу

Назвали марки авто, які не відповідають ековимогам Євросоюзу
Назвали марки авто, які не відповідають ековимогам Євросоюзу. Фото із відкритих джерел

З 1 вересня автовиробники почнуть платити штрафи, якщо будь-який новий автомобіль буде мати показники шкідливих викидів вище норми, встановленої Всесвітньою процедурою випробувань транспортних засобів (WLTP).

Тест WLTP має на меті замінити процедуру "Нового європейського циклу водіння" (NEDC) і включить у себе тестування в реальному часі та збільшену увагу до окремих моделей і ліній. Автомобілі, які будуть продані від офіційного представника після 1 вересня, повинні пройти новий тест. Це призведе до зняття з виробництва низки моделей різних виробників, а також очікуються затримки в поставках. Клієнтам, які хочуть придбати бестселери продажів, доведеться чекати на свої автомобілі від 4 до 8 місяців, передає ТСН.

У компанії Volkswagen помітили, що для будь-якого виробника цей етап буде дорогим. Сам концерн VW зазначає, що втратить більше 1 млрд євро на переобладнанні своїх моделей. Компанія Mercedes-Benz також попередила, що очікує зниження прибутку. Через це кілька моделей були зняті із продажу або відкликані через порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярнішу "євробляху" в Україні

Найвідоміший автомобіль, знятий із продажу, - це VW Golf GTI, який не з`явиться більше в новому поколінні. Випуск Audi SQ5 теж припиняють, а 1,4-літровий TFSI двигун Audi A4 було змінено на 2,0-літровий TFSI з однією й тією ж вихідною потужністю.

Прекрасний асортимент Skoda Superb тепер має вихідну потужність від 276 к.с. до 268 к.с., а 1,4-літровий двигун TFSI Kodiaq замінено на 1,5-літрову версію.

Peugeot призупинили у травні виробництво 308 GTi 270, і збірка не відновиться до жовтня. Затримки в постачанні можна очікувати і з декотрими моделями.

До нових норм готові: Alfa Romeo, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Renault, Ssangyong, Suzuki, Toyota, Vauxhall, Volvo.

Решту марок очікує або масштабна робота, або ж вони утримуються від будь-яких коментарів.

Раніше розповіли, що в Німеччині почали знімати з реєстрації автомобілі VW і Audi через те, що їхні власники не приїхали на сервіс з відкликання для виправлення рівня вихлопів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали марки авто, які не відповідають ековимогам Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути