понеділок, 15 липня 2013 15:53

Найдорожчий "Мерседес" у світі продали майже за 30 млн доларів
9

Фото: Фото: bonhams.com

За 29 мільйонів 650 тисяч 95 доларів продали гоночний Mercedes-Benz W196 п'ятикратного чемпіона Формули-1 Хуана Мануеля Фанхіо на аукціоні Bonhams. На цьому автомобілі легендарний аргентинський пілот виграв Гран-прі Швейцарії, який достроково приніс йому другий чемпіонський титул.

Тоді сріблястий болід 1954 року випуску встановив відразу кілька рекордів. Цей автомобіль став найдорожчою машиною за всю історію торгів Bonhams, найдорожчим формульним болідом, який коли-небудь ішов із молотка, а також найбільш дорогим "Мерседесом" на світі.

Mercedes-Benz W196 володів передовими для середини 50-х років минулого століття технологіями. Болід побудований на легкосплавному трубчатому шасі, оснащувався 2,5-літровою рядною "вісімкою" з уприскуванням палива, а також мав інноваційну гальмівну систему. Крім того, це був перший в історії автомобіль, при розробці форми кузова якого використовувалася аеродинамічна труба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формула-1. Феттель виграв Гран-прі Німеччини

Раніше повідомлялося, що болід не піддавали реставрації для того, щоб зберегти оригінальний бруд, вм'ятини і подряпини, отримані на гонках.

Хуан-Мануель Фанхіо, який народився у 1911 році, вважається одним із найбільш видатних пілотів Формули-1. У 1950-і роки він виграв п'ять чемпіонських титулів за сім сезонів (у 1951, 1954, 1955, 1956 і 1957 роках).

Цікаво, що абсолютний рекорд вартості автомобіля, який був коли-небудь проданий на торгах, встановлений у червні 2012 року. Ferrari 250 GTO 1962 року випуску, який був спеціально зібраний для британського гонщика Стірлінга Мосса, придбав американський приватний колекціонер за 35 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий "Мерседес" у світі продали майже за 30 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути