четвер, 03 грудня 2015 17:13

Найдорожча аварія: китаєць розбив суперкар за 4,1 мільйони доларів
3

Koenigsegg Argera R
Фото: Відкриті джерела
Koenigsegg Argera R
Koenigsegg Argera R

Китаєць розбив гіперкар Koenigsegg Argera R вартістю 4,1 мільйона доларів. Відео ДТП опублікували з камер спостереження.

Повідомляється, що Ліу, який проживає в китайському місті Чунцин, розбив гіперкар Koenigsegg Argera R вартістю 4,1 мільйона доларів.

Після аварії власник не став викликати представників страхової компанії, а просто сидів і чекав евакуатор, прикриваючи обличчя одягом.

Зазначається, що Ліу затримала поліція за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Навіть у тверезому стані автомобіль не легкий в управлінні.

Koenigsegg Agera R комплектується п'ятилітровим восьмициліндровим двигуном з двома турбінами, що розвиває 1115 кінських сил і 1200 Нм крутного моменту. Мотор працює в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. З нуля до сотні така машина може прискорюватися за 2,9 секунди, а до 200 кілометрів на годину за 7,5 секунди.

Максимальна швидкість Agera R обмежена електронікою на позначці 375 кілометрів на годину, але при відключенні цього "зашморгу" машина "теоретично" може розігнатися до 440 кілометрів на годину.

Скільки коштуватиме ремонт автомобіля не зазначається. Тим не менш, це безумовно дорого.


Нагадаємо, книга рекордів Гіннесса зареєструвала досягнення гіперкара Koenigsegg Agera R як автомобіль, що виконує цикл розгін-гальмування 0-300-0 кілометрів на годину швидше інших дводверних серійних машин у світі.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожча аварія: китаєць розбив суперкар за 4,1 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути