понеділок, 10 грудня 2012 17:01

Найчастіше в аварії потрапляють 35-річні водії-початківці - дослідження

Найчастіше в аварії потрапляють 35-річні водії-початківці - дослідження
Водії-початківці не дотримуються дистанції та інтервалу. Фото: dozor.kharkov.ua

Водії-початківці частіше потрапляють у аварії, тому автоцивілка та поліс страховки КАСКО коштує для них найдорожче в усіх страхових компаніях. Вартість КАСКО на рік із 0-ю франшизою, наприклад, на дворічний "ланос" - 4,5-5 тис. грн у рік для початківця. Для водія із 3-річним досвідом дешевше - 3,3-3,5 тис. грн.

"Водії-початківці, старші за 35 років найчастіше потрапляють в аварії. Неприємності з ними трапляються у 70-80% випадків, - каже Олександр Мельничук із прес-служби страхової компанії "PZU Україна". - У такому віці люди повільніше орієнтуються, їм важче вчитися, ніж 20-річним. Також продають дорожче страховку водіям віком до 26 років. Ця категорія полюбляє швидку їзду, часто приймає імпульсивні рішення, через що потрапляє у аварії".

Водії-початківці не дотримуються дистанції та інтервалу. Часто дряпають машини під час виїзду та заїзду на парковку, розповів страховик.

"Новачки погано відчувають розміри машини, тому не можуть прогнозувати таких випадків. Паркують авто нерівно, у незручних місцях. "Ладу" одного нашого клієнта розлючені пішоходи обписали нецензурною лайкою та зламали дзеркала. Довелося перефарбовувати авто. Жінкам важче дається конструкція автомобіля й вони часто не знають, у який бік крутити кермо, коли здають задом", - зазначив Мельничук.

Стаж водіння з 1 до 3 років є найнебезпечнішим. Водії, які мають посвідчення 3 роки, занадто самовпевнені.

"Виникає відчуття вседозволеності. Такі автомобілісти стають неуважними, перевищують швидкість, а після аварії спускаються на землю", - наголосив Мельничук.

Найменш "аварійними", за статистикою "PZU Україна", є водії віком від 26 до 55 років із водійським стажем більше ніж 9 років. Такі майже не потрапляють в аварії.

Зараз ви читаєте новину «Найчастіше в аварії потрапляють 35-річні водії-початківці - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути