пʼятниця, 11 червня 2021 09:32

Найбільше нових машин купують кияни - які автівки найпопулярніші в Україні

Минулого місяця українці зареєстрували 8 400 нових автомобілів. На них витратили 270 млн доларів.
Найбільше машин купували у Києві -3 500 одиниць. Також велику частину машин реалізували у Дніпрі, Харкові, Одесі та Запоріжжі.

Кросовери становили понад 70% продажів. Дизельними двигунами були обладнані 26% придбанах легковиків. Найпопулярніший ціновий діапазон – "17 - 35 тис. доларів", він склав понад 50% ринку, а середня ціна у травні - 32 тис. доларів, повідомляє прес-служба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Автор: RST.ua
  5 найпопулярніших моделей травня
5 найпопулярніших моделей травня

"Порівняно з квітнем цього року, коли ріст ринку перевищував 100 відсотків, кількість зареєстрованих автомобілів зменшилась на 16 відсотків. Але якщо порівнювати з травнем 2020, 2019 і 2018 років, то динаміка позитивна і можна сподіватися, що цьогоріч ринок нових автомобілів таки перевищить 100 тисяч авто, - говорить Gazeta.ua Юрій Кардашевський із RST.ua. - Сума витрат минулого місяця також стала більшою і становила 270 мільйонів доларів. Але ця цифра не остаточна і є більшою, оскільки ціни розраховані без вартості додаткового обладнання та опцій. Щодо лідерів, то Toyota RAV4, Kia Sportage і Renault Duster постійно входять у ТОП-3 і лише періодично міняються позиція між собою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АвтоКрАЗ" уклав контракт на поставку вантажівок для армії США

Найпопулярнішою маркою у травні була Toyota. Українці купили понад 1 100 таких автомобілів на суму понад 40 млн доларів. Кросовер Toyota RAV4 став бестселером серед моделей і покрив майже 6% продажів. Крім нього часто купували Renault Duster і Kia Sportage.

Найдорожчими придбаними машинами в Україні у травні були три Rolls-Royce Cullinan, кожен з яких коштує понад 500 тис. доларів, Rolls-Royce Ghost за 300 тис. доларів, два Bentley Continental GT по 280 тис. доларів кожен тощо.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше нових машин купують кияни - які автівки найпопулярніші в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути