понеділок, 09 листопада 2015 10:39

На створення штучного інтелекту Toyota витратить мільярд доларів

На створення штучного інтелекту Toyota витратить мільярд доларів

Компанія "Toyota" витратить мільярд доларів на створення штучного інтелекту в найближчі п'ять років. Ця сума закладена у проект розвитку нового наукового центру, відкриття якого було анонсовано 6 листопада 2015 року.

Центр, який отримав назву "Toyota Research Institute", запрацює в січні 2016 року. Про це на спеціальній прес-конференції повідомив президент компанії Акіо Тойода.

Новий проект став частиною програми з підтримки вузів, в рамках якого "Toyota" виділить їм 50 мільйонів доларів. Проект спрямований не тільки на розвиток штучного інтелекту, але і на створення робототехніки.

Директором "Toyota Research Institute" призначений американський фахівець в області робототехніки доктор Гілл Претт, науковий співробітник Массачуссетского інституту і колишній менеджер Агентства з перспективних оборонних науково-дослідних розробок США (DARPA). В цій організації Претт займався програмою по запобіганню та ліквідації катастроф із застосуванням роботів.

За словами Претта, початковими цілями центру стане підвищення автомобільної безпеки за рахунок штучного інтелекту та розвиток автомобільних технологій для літніх людей і людей з обмеженими можливостями. Компанія "Toyota", як і багато інших автомобільних марок, веде розробку власної системи автономного водіння.

Нагадаємо, на початку жовтня була представлена вдосконалена система напівавтономного водіння Highway Teammate, яка дозволяє машині пересуватися по шосе без водія. Японці планують вивести на ринок перші товарні автомобілі з функціями автономного керування приблизно до 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «На створення штучного інтелекту Toyota витратить мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути