вівторок, 18 вересня 2018 19:30

Можуть збільшити штраф за непристібнутий пасок безпеки

Можуть збільшити штраф за непристібнутий пасок безпеки
Щодня на дорогах України гине понад 9 осіб. Фото: "Твоє Місто"

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону щодо збільшення штрафу за непристібнутий пасок безпеки.

За проект "Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення" (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами) проголосувало 240 народних депутатів, передає УНІАН.

Законопроект передбачає збільшення штрафу за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 до 850 грн. В пояснювальні записці до законопроекту зазначається, що, за офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як убезпечити дітей в автомобілі

"Тобто щодня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод, Україна є одним із лідерів серед європейських країн", - наголошується у пояснювальній записці.

Найбільш дієвим засобом захисту водіїв і пасажирів під час ДТП є використання ременів безпеки. Лише 15% водіїв України користуються ними.

На думку депутатів, підвищення штрафів призведе до більш серйозного ставлення до пасивної безпеки на дорогах, і відповідно до зниження смертності і травматизму на дорогах України.

Зараз ви читаєте новину «Можуть збільшити штраф за непристібнутий пасок безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути