Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 13:04

Мінрегіон хоче, щоб водії розверталися по-новому

Мінрегіон хоче, щоб водії розверталися по-новому
Мінрегіон хоче щоб українці розвертались по-новому. Фото: tsn.ua

У Мінрегіон України запропонували будувати ліві повороти на одному рівні на трасах. Це, на їхню думку, позитивно вплине на безпеку і зменшить ризики ДТП.

Безпечні ліві повороти на трасах - важлива пропозиція змін до державних будівельних норм щодо доріг загального користування. Ліві повороти через зустрічний потік машин наразі вважають одними з найнебезпечніших, переконані у Мінрегіоні.

"Ми пропрацьовуємо ідею щодо влаштовувати на ділянках доріг з інтенсивністю до 11 тис. машин на добу, безпечні ліві повороти в одному рівні, - розповідає заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе. - Завдяки додатковому місцю з лівого боку проїзної частини автомобілі матимуть можливість безпечно маневрувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Honda запустила передзамовлення на свій електрокар в Європі

Згідно з підрахунками експертів, це рішення на 50% зменшить кількість ДТП на таких ділянках трас. Зменшаться затори на цих ділянках доріг, загалом підвищиться безпека руху. Така практика вже розповсюджена у багатьох країнах Європи та світу. Зокрема, США та Італія використовує таку схему", - повідомили на сторінці tsn.ua.

Однорівневі безпечні розвороти пропонують облаштовувати на дорогах із трафіком до 11 тис. авто на добу. Навантаженіші траси планують й надалі конструювати з багаторівневими розв'язками і розворотами.

З 1 червня в Україні введуть сезонні обмеження руху вантажного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Мінрегіон хоче, щоб водії розверталися по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути