середа, 30 січня 2013 17:00

Мікрокар BMW Isetta з 730-сильним мотором продадуть за $100 тисяч
19

Фото: Фото: rmauctions.com

Аукціонний будинок RM Auctions знайшов місце ще одному диву на колесах. Причому на трьох. Йдеться про єдиний у своєму роді субкомпакт Isetta, який перетворили на драг-монстра, добудувавши позаду машинки 730-сильний двигун від Chevrolet.

Сильно модифікована BMW Isetta 1959 року випуску буде виставлена ??на торги 16 лютого. Основою для незвичайного автомобіля стала іграшка компанії Hot Wheels, яка з 1968 року займається виробництвом масштабних моделей автомобілів. Раніше компанія випустила деяку кількість так званих реплік, а також створила декілька по-справжньому фантастичних проектів.

Один з них, проект під назвою Whatta Drag, був придуманий Філом Рільманом ще 1998 року. Проект був заснований на мотоколяски BMW Isetta, яка випускалася баварським автовиробником в повоєнний час. Результат виявився настільки захопливим, що в 2005 році колекціонер мікрокарів, а також засновник і власник музею мікроавтомобілів у американському місті Медісон, Брюс Вайнер зважився на втілення цього проекту в життя, використавши як "кальку" іграшкову модель від Hot Wheels.

У результаті був створений справжній автомобіль, який є не просто шоу-каром, але цілком здатний пересуватися самостійно. Кузов взяли від BMW Isetta 1959 року, щоправда, заради безпеки його довелося добре укріпити. Потім до машини "прикрутили" 8-циліндровий турбований двигун від Chevrolet, що розвиває 730 к.с. Мотор працює в парі з 2-ступінчастою механічною коробкою передач. Підвіску взяли від BMW M3.

Аукціонний дім підкреслює, що, незважаючи на те, що BMW Isetta Whatta Drag був створений як повністю функціональний автомобіль, важливо пам'ятати, що використовувати його краще тільки на шоу. На дороги загального користування на ньому краще не виїжджати, не тільки через те, що машина не має необхідних документів, але й тому, що це просто небезпечно. Без необхідної підготовки з цією машиною буде складно впоратися. Зате в якості шоу-кара Whatta Drag є унікальним автомобілем, так як за всю історію Hot Wheels всього чотири проекти компанії були втілені в реальних машинах.

RM Auctions сподівається виручити за ексклюзивний мікрокар від $75 тис. до 100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мікрокар BMW Isetta з 730-сильним мотором продадуть за $100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути