понеділок, 17 грудня 2012 10:31

Maserati розкрив подробиці про новий Quattroporte
11

Фото: Фото: maserati.com

Новий флагман модельного ряду Maserati - седан Quattroporte - більший, легший і дорожчий за свого попередника. Крім того, з максимальною швидкістю в 307 км/год новинка швидша від деяких спортивних купе.

Шосте покоління Quattroporte демонструє повний набір останніх технологій, доступних Maserati, але водночас залишається вірним довгій історії виробництва італійських люксових спортивних седанів. Сам виробник вважає, що, незважаючи на новітні девайси і системи, Quattroporte залишається вірним традиціям.

Двигун V8 з подвійним турбонаддувом робить седан не тільки найшвидшим чотирьохдверним Maserati, коли-небудь побудованим компанією, але також найбільш потужними і найекономічнішим. Моторна гамма буде складатися з нових турбірованих 3,8-літрового V8 (530 к.с., 710 Нм) і 3-літрового V6 (410 к.с., 550 нм), які були розроблені власним підрозділом Maserati Powertrain і вироблені на потужностях Ferrari в Маранелло.

Восьмициліндровий двигун приводить седан до нових рекордів - розгін до 100 км/год займає 4,7 с, максимальна швидкість становить 307 км/год, що на 20 км/год швидше, ніж Quattroporte Sport GT S з його 4,7-літровим V8. До речі, спортседан, оснащений двигуном V6, всього на 2 км/год повільніший від того ж Sport GT S. Примітно, що витрата палива у цього мотора скоротилася на 20% в порівнянні з попередньою моделлю (11,8 л у змішаному циклі). З цим поєднанням Quattroporte є найшвидшим 4-дверним Maserati і лише другим у всьому модельному ряду компанії після MC12, оснащеного 12-циліндровим мотором.

V6 дозволяє розігнатися до максимальних 285 км/год. Агрегатуються обидва двигуни з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією. Для нового Quattroporte пропонується два типи приводу - задній і повний. З заднім приводом і двигуном V6 седан стає найлегшим в класі - 1860 кг. Повний привід додає 70 кг до ваги машини.

Нова архітектура дозволила зберегти точний і чуйне управління машиною. А в поєднанні з повним приводом автомобіль не боїться негоди і поганого дорожнього покриття.

Седан пропонується з 4- і 5-місним компонуванням салону, який, до речі, за рахунок подовженої колісної бази став дещо просторішим. Простір для ніг задніх пасажирів збільшився на 105 мм, а об'єм багажника - на 80 л. Загальні габарити машини також дещо збільшилися (довжина - 5262 мм, ширина - 1948 мм, висота - 1481 мм, колісна база - 3171 мм). При цьому зростання розмірів не позначився на масі. Більш того новий Quattroporte майже на 100 кг легший за свого попередника.

Седан оснащується всіма основними системами безпеки: ABS, EBD (система розподілу гальмівного зусилля), ASR (протибуксувальна система), MSR (Maserati Stability Programme, електронний контроль стійкості), BAS (система допомоги при екстреному гальмуванні), Hill Holder (система утримання машини від скочування при початку руху в гору). У машині є 6 подушок безпеки, включаючи шторки безпеки.

Офіційна вартість автомобіля поки не оголошується. Світовий дебют новинки відбудеться на автосалоні в Детройті в самому початку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Maserati розкрив подробиці про новий Quattroporte». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути