Ексклюзиви
середа, 30 травня 2018 09:00

Луската, висікає іскри і пробуксовує - як виглядає ідеальна машина для гангста- репера
11

Унікальний Оldsmobile delta 88 показали на Харківському РетроЗльоті
Фото: Віктор Фоменко
Унікальний Оldsmobile delta 88 показали на Харківському РетроЗльоті
Унікальний Оldsmobile delta 88 показали на Харківському РетроЗльоті
Унікальний Оldsmobile delta 88 показали на Харківському РетроЗльоті
Унікальний Оldsmobile delta 88 показали на Харківському РетроЗльоті

Унікальний Оldsmobile delta 88 показали на Харківському РетроЗльоті минулими вихідними.

Автомобиль має 6 літровий V- образний двигун: витрати на 100 км - 25-30 літрів. За популярністю машина схожа на нашу Волгу. Модель випускалася до середини 1990-х років в різних версіях.

-Питання не в тому, що модель єдина в Україні, - каже представник власника машини Олександр Попов. - Класичний американський рамний автомобіль повністю перероблений в так званий лоурайдер - з гідравлічною підвіскою на кожну сторону, яка управляється вручну за допомогою акумуляторів і гідронасосів. Це єдиний лоурайдер, зроблений за всіма правилами.

Лоурайдер - похідне від англ. low - низький і rider - наїзник. Автомобіль має дуже низький дорожній просвіт. Тут немає надпотужних двигунів - це автомобілі не для гонок, а для спокійного катання по міських вулицях.
Машину придбав приятель Олександра. Після від'їзду на роботу в США попросив довести її до кондиції.

- Це просто чоловіча іграшка, - продовжує Олександр. - Культура заниженою їзди зародилася в штатах: покласти автомобіль на асфальт і висікати іскри в русі. Низько і повільно.
Лоурайдингу як субкультурі - понад 60 років. Спочатку машини тільки прикрашали, вихлопні труби обрізалися і виводилися по боках, усікалися ресори або пружини задньої підвіски. Потім з'явилася мода опускати кузов нижче заявленого стандартом рівня, після чого машина виглядала більш плоскою, великою і солідною. Поступово лоурайдинг став справжнім культурним явищем: тут і спеціальний журнал, і виїзні шоу-тури, і виставки. Особливо популярні такі авто у гангста-реперів.

- Для того, щоб зробити "правильний" лоурайдер, товариш замовив в каліфорнійських ательє комплектуючі і запросив з Америки фахівця з тюнінгу. Всього було вкладено близько 40 тисяч доларів. Машина вийшла унікальна, але зі своїми особливостями. Трохи сильніше придавив педаль акселератора - і ти вже з місця не рушиш: через малий діаметр коліс йде пробуксовка.

Навіть дрібний ремонт тепер велика проблема. Жоден шиномонтаж не зможе поміняти колесо: на єдину гайку кріплення потрібен спеціальний знімач, а він загубився.

Класичний салон лоурайдерів обшивається велюром або оксамитом, в тому числі панель приладів і кермо. Часто кермо виготовляють у вигляді ланок ланцюга і покривають золотом. Відлита в металі емблема автоклубу виставляється на задню панель. Як правило, ставлять потужну мультимедіа-систему. У Оldsmobile delta 88 салон зроблений зі штучної шкіри фіолетового кольору з декоративним швом у вигляді ромба.

- Малюнок - повністю моя імпровізація. Але ідея - це півсправи. За традиціями лоурайдинга потрібне багатошарове фарбування, в тому числі лускате із застосуванням декількох шарів лаку. Всі фахівці шарахалися в бік. За справу погодився взятися тільки один маляр. Фарбував 2 місяці.

У Львові показали виставку-ярмарок ретро велосипедів та офіційно відкрили Вело-мото музей на місцевому авторинку "Кривчиці".

Зараз ви читаєте новину «Луската, висікає іскри і пробуксовує - як виглядає ідеальна машина для гангста- репера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути