четвер, 21 травня 2020 13:39

Краш-тести в Euro NCAP проводитимуть по-новому

Краш-тести в Euro NCAP проводитимуть по-новому
Euro NCAP ускладнить краш-тести для авто. Фото: Sweden news platform

Європейський комітет Euro NCAP, який понад 20 років проводить оцінювання пасивної й активної безпеки автомобілів, оновлює протоколи, які ускладнять здійснення краш-тестів.

Відповідні покращення організація виконує що два роки. Цьогоріч у тестах задіюватимуть найдосконаліший у світі манекен на прізвисько Тор.

Протокол на 2020 рік зазнав наймасштабніших оновлень за останні 10 років. Так комітет змінить оцінювання бокового зіткнення, включаючи коригування швидкості й маси бокового бар'єра. Також у відповідному тесті автомобіль ударятимуть з двох сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КрАЗ передасть військовим потужні новинки

Таким чином в Euro NCAP хочуть досліджувати безпеку далеких пасажирів, а саме ймовірність їх зіткнення одне з одним. Крім цього, ускладнять випробування систем автоматичного екстреного гальмування і виявлення пішоходів.

Також Euro NCAP перевірятиме зручність вилучення пасажирів із салону авто в разі ДТП, електричні дверні ручки і розширені функції eCall.

Єврокомітет Euro NCAP, який проводить нещадні краш-тести, перевірив 55 нових автомобілів і склав рейтинг найбезпечніших машин у різних категоріях.

Зараз ви читаєте новину «Краш-тести в Euro NCAP проводитимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути