Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 11:59

Китайці представили позашляховик, скопійований з Porsche Cayenne (ФОТО)

Ця новинка має повне право претендувати на звання найгучнішої прем"єри пекінського автосалону. Що в ній такого вже особливого? Давайте по порядку. Достатньо відома компанія FAW має в своєму неосяжному арсеналі торгових марок дочірнім брендом HonQi - він же Red Flag, от як раз під цим-то ім"ям FAW з недавнього часу і будує свої підступи в преміум-сегменті.

Рік тому в "Світову павутину" попався не те щоб метелик, але здоровенна муха точно - лімузин HonQi HQE, що попахує фарбами британських дизайнерів з Rolls-Royce, півтора місяці тому це чудове творіння знову стало здобиччю журналістів-павуків, яких зацікавила його технічна суть, а саме, нове дванадцятициліндрове серце, власного китайського виробництва. Тепер стало відомо, що серце це належить не тільки HQE, але і найсвіжішому позашляховику, що дебютує на пекінському шоу 2008.
Якщо позашляховику під капот запихають 6.0 V12, то позашляховик цей вважай люксовий, а з кого б могли китайці списати люксовий джип, як не з ... звичайно, звичайно ж його величність Porsche Cayenne - ростуть нічого додати. Проте FAW перевершили самі себе і згенерували в зовнішності свого дітища (до речі, звати його просто SUV) риси відразу кількох німецьких топ-проходимців. Окрім вже згаданого прообразу, на благо автопрома КНР послужив ще і Audi Q7, разом з однофамільцем R8, яка позашляховиком не є і застосована, мабуть, для більшого ефекту, щоб ніхто не сумнівався в спортивних навиках SUV.

Знаємо, знаємо, зараз ви скажете: ну досить вже ображати китайців, роблять як можуть, зате дешево. Та ми особливо не сперечаємося і тим більше не розставляємо етичних оцінок, мов красти погано, самим конструювати треба, ми просто констатуємо факти, а схожість пекінської новинки з європейськими моделями - це факт. Поклавши руку на серце, звинувачувати FAW в тотальному епігоні було б не зовсім справедливо, вони лише використовували частину чужих елементів, ну фари підглянули у Porsche, ну воздухозабірники запозичили у R8, до речі, запозичили дуже не доречно, зате пропорції кузова майже оригінальні і грати радіатора майже свої, в усякому разі, вже не зовсім від Rolls-Royce . Словом, малу-помалу, автомобільний дизайн КНР йде до власного образу. Яким він буде - інше питання, тут теж не все відразу.

Чи має мотор з Піднебесної закордонних попередників, не знаємо, тому як в очі його не бачили, знаємо тільки що виробляє він 402 к.с. потужності. Carsguru.

Зараз ви читаєте новину «Китайці представили позашляховик, скопійований з Porsche Cayenne (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути