середа, 31 березня 2010 14:05

Китайці хочуть купити "Майбах"

Китайці хочуть купити "Майбах"

Амбіційна китайська компанія BYD (Build Your Dreams - "Будуйте ваші мрії"), яка планує наприкінці наступного десятиліття стати найбільшим виробником автомобілів у світі, має намір купити розкішну Даймлера - "Майбах".

Німецький гігант вважає "Майбах" безперспективним і навіть розглядає можливість закриття цієї марки.

Даймлер і BYD вже мають спільний проект з виробництва електричних легковиків, розроблених для потреб китайського ринку. Китайський виробник уже запустив у виробництво кілька клонів популярних моделей інших марок, але в подальшому прагне серйозно зайнятись виробництвом люксових автомобілів у Європі та Північній Америці.

Купівля "Майбаху" має допомогти китайцям у досягненні цієї мети. BYD також дістане доступ до передових технологій, що використовуються в німецькій компанії.

"Ми готові купити цей бренд, як тільки його виставлять на продаж", - повідомив представник компанії.

За останні два роки вже дві китайські компанії стали власниками європейських автомобільних гігантів. Кілька днів тому Джилі (Geely) придбав Вольво за 1,8 млрд. доларів США, а у 2008 році китайська корпорація SAIC стала власником британської марки MG Rover.

Gazeta.ua за матеріалами Der Standard

Зараз ви читаєте новину «Китайці хочуть купити "Майбах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути