вівторок, 19 травня 2020 13:08

Канадці перетворили позашляховик на бронемашину

Канадці перетворили позашляховик на бронемашину
Канадська компанія оновила позашляховик Infiniti. Фото: inkasarmored.com

Канадська компанія Inkas Armored Vehicle Manufacturing оновила позашляховик Infiniti QX80 і створила на його базі бронемашину, яка зможе захистити від куль і ручних гранат.

Це не перше авто, над яким попрацювала компанія з Торонто, – вже 20 років вона створює броньовані авто різних брендів, повідомили в Обозреватель.

Черговий "донор" для проєкту – флагманський позашляховик Infiniti QX80.

Це авто отримало "стоковий" 5,6-літровий V8 потужністю 400 к.с., 7-ступінчастий "автомат" і повнопривідну трансмісію. Рівень бронювання відповідає класу BR6.

У панелях кузова застосували бронеаркуші, звичайне скло замінили на армоване. Це дає змогу протистояти обстрілу з АК-47 (калібр 7,62 мм), а також одночасному вибуху двох ручних гранат типу DM51.

У процесі роботи акумулятор і блок управління двигуном забезпечили додатковими елементами захисту. Штатні покришки замінили на шини Run Flat, завдяки яким авто зможе пересуватися навіть за повної втрати тиску. З урахуванням збільшеної маси і підвіску, і ходову частину посилили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які авто з Китаю стали популярними в Україні: топ-5

У широкому списку опцій є комплект спеціальних звукових і світлових сигналів, система пожежогасіння і гучного зв'язку, потужніші гальмівні механізми і багато іншого.

18 травня 1915 року під Ригою випробували перший у світі танк "Усюдихід".

Його побудував Олександр Олександрович Пороховщиков, який узявся за реалізацію одного з двох проєктів гусеничних броньованих машин. Їх надіслали у розпал боїв Першої світової у головне військово-технічне управління Російської імперії

Зараз ви читаєте новину «Канадці перетворили позашляховик на бронемашину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути