пʼятниця, 20 листопада 2020 13:11

Камери на дорогах України фіксуватимуть порушення авто на іноземних номерах

Камери на дорогах України фіксуватимуть порушення авто на іноземних номерах
З моменту введення оновленої системи першими іноземними порушниками стали громадяни Білорусі та Молдови. Фото: pixabay

Система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР в Україні почала реагувати і на іноземні номери.

Це нововведення працює з четверга, 20 листопада, повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко на сторінці в Facebook.

"Це означає, що з учорашнього дня іноземні громадяни, які в'їхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, почнуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху", - пояснив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні дороги "атакували" водії напідпитку

За його словами, при в'їзді в країну прикордонники вноситимуть всі необхідні дані в базу - ПІБ, номер, паспортні дані водія. Потім, якщо зафіксують порушення ПДР, іноземцю при виїзді з України прикордонники пропонуватимуть сплатити штраф. У разі відмови водія не випустять з країни.

Для тих, хто проживає в Україні, але має авто на іноземних номерах, оплачуватиме штраф за звичайною процедурою. З моменту запровадження оновленої системи першими іноземними порушниками стали громадяни Білорусі та Молдови.

У Нідерландах національна система спостереження за порушниками автоматично виявляє водіїв, які під час руху розмовляють по мобільному телефону. Встановлені над дорогою камери фіксують положення рук водіїв і сканують номер автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Камери на дорогах України фіксуватимуть порушення авто на іноземних номерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути