Ексклюзиви
субота, 28 січня 2012 09:00

Як залишати авто на зимову ночівлю

Як залишати авто на зимову ночівлю

У сильні зимові морози всі пластикові та гумові деталі автомобіля втрачають еластичність, а акумулятор швидше розряджається.

Про те, які факти потрібно враховувати при залишанні автомобіля взимку на стоянку, розповідає інструктор-викладач "Драйв клубу Альфа-щит" Олексій Пилипенко.

Паркувати авто потрібно передом до виїзду.

У разі відмови акумулятора, простіше буде "підкурити" від іншого автомобіля.

Слід уважно оглянути місце стоянки.

Не ставте машину в калюжі, бо на ранок вона може замерзнути й буде складно з неї виїхати. Якщо автомобіль буде стояти біля кучугури снігу, варто вийти й оглянути, чи не має під заметом клумби, високого бордюру, стовпчиків чи інших завад якими можна ненароком пошкодити бампер автомобіля.

Перед тим, як поставити автомобіль на стоянку, варто на 3-5 хвилин відчинити всі вікна чи двері.

У теплого всередині автомобіля, який лишили на ночівлю у мороз, на ранок швидко пріють вікна, ззовні вони можуть покритися крижаною плівкою. Тому за 100 метрів до стоянки варто вимкнути пічку й відчинити всі вікна, щоб температура надворі й у салоні машини була однаковою.

У мороз не потрібно ставити автомобіль на "ручник".

Колодки за ніч можуть попримерзати до коліс й тоді машину буде важко зрушити з місця. Аби авто не скочувалося, краще ставити його на першу передачу.

Бак має бути заповненим щонайменше на третину у морозну погоду.

Якщо бак автомобіля заповнений менше, може утворитися конденсат, а потім вийти ладу бензонасос. Бак почне іржавіти.

Слідкувати за електроприладами, що автоматично вмикаються.

У багатьох сучасних автомобілях автоматично повертаються бічні дзеркала після запуску двигуна. Цю опцію необхідно відключити, бо дзеркала за ніч можуть покритися льодом, а коли вони намагатимуться стати у робоче положення, вийде з ладу електропривід дзеркал. Не слід вмикати двірники одразу після запуску двигуна, їхній привід також може бути закрижанілим.

Варто обережніше користуватися електросклопідйомниками.

При температурі менше за -15°C втрачають еластичність гумові та пластикові деталі автомобіля. Ущільнювачі дверей примерзають до кузова й під час їхнього відкривання рвуться. Тому їх необхідно покрити силіконом. Також силіконом слід обробити електродроти у моторному відсіку. Між двірниками й склом необхідно покласти папір чи тканину, щоб вони не примерзли.

Зараз ви читаєте новину «Як залишати авто на зимову ночівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути