пʼятниця, 18 листопада 2016 18:32

JAGUAR випустить лімітовану копію першого спорткара у світі
5

Фото: scorpiocars

JAGUAR зробить класичну модель XKSS 1950-х років за оригінальними кресленнями. Таку новину днями озвучила компанія. Ціна автомобіля становить близько 32 млрд грн.

Jaguar XK-SS — це перший у світі спорткар. Він створений на основі Jaguar D-Type 1956 року. До 12 лютого 1957-го створили 17 переобладнаних транспортних засобів. У той вечір сталася пожежа на заводі, яка знищила 270 готових або майже готових автомобілів.

Підрозділ Jaguar Classic британського автомобільного виробника створює репліки і відновлює найлегендарніші автомобілі Jaguar минулих років. 2014 року компанія виробила шість екземплярів класичної моделі Jaguar E-Type за оригінальними кресленнями. Тепер інженери звернули свою увагу на іншу легендарну модель компанії - Jaguar XKSS. Про це повідомляє motormania.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Jaguar випустить шість автомобілів п'ятдесятирічної давності

Новий класичний автомобіль оснастили двигуном від D-Type об'ємом 3,4-літра потужністю 265 кінних сил. Блок двигуна створений із литої сталі, а три карбюратори Weber DC03 зберегли оригінальний дизайн і характеристики.

Компанія Jaguar вирішила повернутися в минуле і випустити шість автомобілів п'ятдесятирічної давнини.

У вересні 2015-го напередодні Франкфуртського автосалону світові представили новий Jaguar F-PACE – перший кросовер Jaguar, що вирізняється маневреністю, керованістю й елегантністю, неперевершеною динамікою та практичністю.

Зараз ви читаєте новину «JAGUAR випустить лімітовану копію першого спорткара у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути