вівторок, 16 лютого 2021 15:52

Jaguar переходить на виробництво електромобілів

Jaguar переходить на виробництво електромобілів
Jaguar переходить на виробництво електромобілів фото: autocentre.ua

15 лютого британська компанія Jaguar Land Rover оголосила, що впродовж 5 років стане повноцінним брендом електромобілів.

Компанія повідомила, що за цей час створить 6 електричних моделей позашляховиків Land Rover. 1-шу модель презентують 2024 року, інформує Bloomberg.

До 2030 року всі моделі Land Rover будуть доступні у 2 варіантах — з бензиновими та електродвигунами. Усі моделі Jaguar стануть лише електричними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Mitsubishi Outlander розсекретили за день до презентації

Компанія планує відмовитися від моделей з дизельними двигунами до 2026-го. Розробники планують зосередитися на розробці та впровадженні водневих паливних елементів і звести до нуля викиди діоксиду вуглецю до 2039 року. Єдиним повністю електричним транспортним засобом компанії є позашляховик I-Pace.

Компанія JLR, що належить індійській Tata Motors, інвестуватиме майже $3,5 млрд на рік в електрифікацію та повʼязані з нею технології.

Рішення головного виконавчого директора Jaguar Land Rover Тьєррі Боллоре позбутися двигунів внутрішнього згоряння обумовлене посиленою боротьбою з викидами в атмосферу.

Американська компанія Tesla запустить виробництво електромобілів в Індії. 1-й завод уведуть в дію в штаті Карнатака.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar переходить на виробництво електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути