вівторок, 10 травня 2011 10:26

Jaguar готує гібридний суперкар C-X75 за $ 1 млн
7

Фото: Фото: Jaguar

Новий суперкар з гібридною силовою установкою від Jaguar втілиться в серійному вигляді. Автомобіль, що своїми формами нагадує знаменитий XJ220, який свого часу був найшвидшим серійним автомобілем у світі, отримав від керівництва компанії "зелене світло".

Jaguar офіційно оголосив про запуск концепту C-X75 в серійне виробництво. Щоправда, серія буде вкрай обмеженою. Автомобіль дебютував на автосалоні в Парижі минулого року. Як йдеться в повідомленні компанії, C-X75 стане найсучаснішим і технологічним автомобілем марки на сьогоднішній день.

Зовнішність машини нагадує дуже відомий і новаторський у своїй епосі суперкар XJ220. Компанія вирішила не міняти зовнішність моделі - серійний C-X75 буде дизайнерським аналогом свого прототипу.

Jaguar C-X75 буде розроблятися спільно з "формульної" командою Williams F1, яка внесе у проект свій інженерний досвід в галузі аеродинаміки, використання композитних матеріалів і гібридних технологій. Ключовим моментом успіху C-X75 має стати пряме запозичення технологій з автоспорту для дорожніх автомобілів. Так, шасі суперкара буде створено повністю з карбону.

Серійний C-X75 отримає від свого прототипу і газові мікротурбіни - елемент, який в інших автомобілях поки не використовувався. Домогтися його застосування вдалося за рахунок того, що власник бренду, індійська компанія Tata придбала значну частку акцій в Bladon Jets, британської компанії, яка і займається розробкою і впровадженням газотурбінних технологій.

Між тим, серійний C-X75 все ж таки буде оснащений двигуном внутрішнього згоряння, якого не було в концепті. Автомобіль отримає компактний, невеликого обсягу, але з хорошою віддачею мотор, який буде поєднуватися з двома електродвигунами, по одному на кожній осі.

При одночасній роботі всіх моторів, C-X75 перетворюється на один з найшвидших автомобілів у світі: розгін до "сотні" займе менше 3 секунд, а максимальна швидкість перевищить 320 км / год.

Всього буде створено 250 екземплярів Jaguar C-X75. Автовиробник призначив ціну в 700-900 тис. фунтів стерлінгів (1,14-1,4 млн дол).

Зараз ви читаєте новину «Jaguar готує гібридний суперкар C-X75 за $ 1 млн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути