четвер, 03 травня 2012 10:34

Хорватський електросуперкар Rimac Concept_One оцінили майже в $1 мільйон
7

Фото: Фото: rimac-automobili.com

Названа вартість першого хорватського електричного суперкара. На виставці Top Marques в Монако представники компанії Rimac, що створила купе потужністю більше 1 тис. кінських сил, заявили, що готові розлучитися зі своїм творінням за 750 тис. євро.

Представлений на Франкфуртському автосалоні Rimac Concept_One з карбоновим кузовом оснащений відразу чотирма електродвигунами, кожен з яких через власну коробку передач обертає одне колесо. Сумарна потужність всіх моторів становить 1088 к.с., а кількість тяги перевищує 1600 Нм. Важить при цьому прототип близько 1650 кг.

На прискорення до 100 км/год електричний суперкар витрачає всього 2,8 секунди за максимальної швидкості 305 км/год. Відомо, що енергозапаси батарей дозволяє проїхати без підзарядки 600 км, проте не уточнюється, в якому саме режимі повинно здійснюватися рух.

На виставці суперкарів Top Marques представники компанії заявили, що кожен з 88 запланованих до виробництва суперкарів Rimac буде проданий за 750 тис. євро - тобто без малого $1 млн. Однак виробники поки не повідомили, чи є вже охочі витратити на хорватський електромобіль таку суму.

Зазначимо, що в роботі над Concept_One брали участь відомі дизайнери Адріано Мудри і Горан Попович, раніше помічені у співпраці з марками Lamborghini і Maserati, а до оформлення інтер'єру доклали руку відомі болгарські тюнери з ательє Vilner.

Зараз ви читаєте новину «Хорватський електросуперкар Rimac Concept_One оцінили майже в $1 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути