понеділок, 23 липня 2012 10:40

Хетчбек Peugeot 208 GTi піде в серійне виробництво
7

Фото: Фото: peugeot.com

Французький автовиробник Peugeot дав "зелене світло" проекту "зарядженого" хетчбека 208 GTi, який в концептуальному вигляді був продемонстрований на автосалоні в Женеві. Автомобіль піде в масове виробництво, а в серійному вигляді його покажуть на автосалоні в Парижі.

Як повідомляє Autocar, остаточна версія машини буде дуже близька до концепту. Автомобіль оснастять тим же турбованим 1,6-літровим мотором, що встановлюється на Citroen DS3 і Mini.

Передбачається, що у продажу новинка з'явиться на початку наступного року. Спочатку 208 GTi буде продаватися з двома варіантами потужності: 156 і 207 к.с. Найбільш потужна версія машини, імовірно, отримає назву GTi Racing і буде забезпечувати розгін до сотні за 7 с.

Тим часом керівництво компанії заявляє, що хот-хетч не буде настільки жорстко орієнтований лише на певний стиль водіння, як, наприклад, Renault Clio 200. Автомобіль буде більш практичним.

Втім, версія GTi буде все одно спортивною, ніж звичайний 208-й. Машина буде трохи нижча, отримає більш агресивний стайлінг, включаючи масивну решітку радіатора, нові бампера, спортивні сидіння і хромовані деталі інтер'єру.

Більш того, Peugeot не виключає, що другий женевський концепт - Peugeot XY Concept - також буде запущений в серійне виробництво. Цей варіант, швидше за все, буде конкурувати на ринку з моделями DS3, Fiat 500 і Mini, а також новітнім Opel Adam, який повинен з'явитися найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Хетчбек Peugeot 208 GTi піде в серійне виробництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути