середа, 22 травня 2019 16:18

Гібрид Audi Q5 представили офіційно

Гібрид Audi Q5 представили офіційно
Гібрид Audi Q5 представили офіційно. Фото: carpixel.net

Audi офіційно представила гібридне Q5. Позначення нової моделі – Audi Q5 55 TFSIe Quattro.

Вона виявилася потужнішою за спортивний SQ5 і здатна проїхати до 45 км без бензину.

Плагін-гібрид Q5 використовує 2-літровий турбомотор та електричний двигун. Разом вони здатні видати близько 370 кінських сил потужності і 500 ньютонметрів крутного моменту.

Силова установка забезпечує кросоверу прискорення від нуля до 100 км/год. за 5,3 с. і максимальну швидкість 240 км/год. Машина оснащена додатковою батареєю, що розташована під підлогою транспортного засобу. Резервний елемент живлення має ємність у 14,1 кВт/год. Такий функціональний модуль забезпечує до 45 км ходу на "електриці".

За показниками потужності, новинка на 13 "конячок" сильніша за Audi SQ5, що обладнаний 3-літровим V6-турбодвигуном.

"Зарядка від звичайної мережі 220 вольт триває близько 6 годин, від 400-вольтного джерела - лише 2,5 години", - повідомили представники Audi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Porsche оштрафували на 500 млн євро

У плагін-гібриді передбачено 3 режими водіння. Після запуску автомобіль вмикає режим електрокара. Коли водій витискає педаль газу до певної точки, машина переходить на бензин. Гібридний режим активується, коли водій прокладає маршрут у вбудованому навігаторі або ж вручну.

У Німеччині новий гібридний Audi Q5 2019 оцінили у 60 тис. 450 євро. Це мінімальна вартість моделі. За оснащенням додатковими опціями машина відповідає дорогим комплектаціям негібридних Q5, повідомив 24tv.ua.

Принцип роботи плагін-гібридних автомобілів, як і у традиційних гібридів, полягає у спільній роботі електричного і бензинового силових агрегатів. Різниця в тому, що головну роль у плагін-гібрида відіграє електродвигун. Саме він призводить автомобіль у рух. Двигун внутрішнього згоряння включається при сильному натисканні на педаль газу і різкому збільшенні швидкості, навіть якщо ємності акумулятора цілком вистачає, щоб продовжувати рух.

Завдяки такій схемі роботи плагін-гібриди мають непоганий запас ходу, мінімальні показники витрати палива і є чи не найекологічнішими серед автомобілів із ДВЗ.

Зараз ви читаєте новину «Гібрид Audi Q5 представили офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути