вівторок, 18 серпня 2009 14:43

General Motors випустить наддешевий автомобіль

General Motors випустить наддешевий автомобіль

Концерн General Motors підтвердив свій намір щодо розробки і початку виробництва наддешевого компактного автомобіля, який складе конкуренцію мікролітражці Tata Nano і коштуватиме близько чотирьох тисяч доларів.

Продажі автомобіля Tata Nano, що вважається найдешевшою машиною в світі, почалися в Індії літом поточного року. На місцевому ринку ця мікролітражка в базовій комплектації коштує 140 тисяч рупій (2880 доларів США), тоді як автомобіль в топовому оснащенні обійдеться у 185 тисяч рупій (3800 доларів). Відзначимо, що стартова ціна на модель Nano була на 40 тисяч рупій більшою, ніж в компанії планували спочатку.

GM не мають наміру робити свій доступний автомобіль таким же дешевим, як Nano. "Ми не плануємо настільки знижувати ціну, оскільки це буде дійсно особлива машина для особливого ринку, на якому діють особливі екологічні норми і інші вимоги, відмінні від тих, що існують в США або Бразилії. Ми все ж таки випускатимемо наддешеві моделі, проте поки не знаємо де вони почнуть випускатися і продаватися. Найімовірніший варіант - це Азія", - заявив представник компанії.

За деякими даними, така машина може випускатися на індійському заводі GM в місті Талегаон, з конвеєра якого, як очікується, вже на початку наступного року зійде компактний автомобіль концерну, який поки що носить кодове ім"я M300.

Як повідомлялося раніше, свої наддешеві машини також готують концерн Fiat (випуск почнеться в Індії в 2012 році) і альянс Renault-Nissan.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «General Motors випустить наддешевий автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути