Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2024 18:03

Ford збирається виготовляти дешеві електрокари

Ford збирається виготовляти дешеві електрокари
У Ford хочуть конкурувати на ринку електромобілів. Фото: Pexels

Ford хоче конкурувати з Tesla та китайськими виробниками на ринку електромобілів.

Генеральний директор корпорації Джим Фарлі каже, що команда skunkworks працює над розробкою нової платформи EV.

Протягом останніх двох років ця команда діяла як стартап за межами традиційної структури компанії. Працювала над розробкою нової гнучкої електричної платформи, яка має стати основою для кількох майбутніх електрокарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volvo: новий електрокар викликав ажіотаж на ринку

"Головною метою цієї платформи є низька вартість. Покупці електромобілів залишаються лояльними до таких авто, але попередні витрати зробили перехід повільнішим, ніж спочатку очікувалося. Нова платформа призначена для боротьби з "доступними Tesla та китайськими OEM-виробниками", - наголосив Фарлі.

Зараз Model Y від Tesla дешевше Mustang Mach-E від Ford на кілька тисяч доларів, а найдешевший автомобіль Tesla седан Model 3 дешевший майже на $8 тис. Хоч це й одні з найдорожчих автомобілів Ford, компанія не отримала прибутку від них. Вона втратила $4,7 млрд на електромобілі 2023 року.

Бестселером місяця на українському ринку нових легковиків залишається компактний кросовер Renault Duster, який обрали 472 покупці. Всього, з початку року, в Україні було зареєстровано 21,5 тис. нових легкових авто, що на 44% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Лідером ринку залишається японська марка Toyota з 861 штукою. Renault на другому місці – 501 шт. Volkswagen – 446 шт. Hyundai – 347 шт. BMW – 344 шт.

Зараз ви читаєте новину «Ford збирається виготовляти дешеві електрокари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути